Británia poskytne ďalších 100 miliónov dolárov na pomoc Ukrajine

07.03.2022 Celý región

Londýn 7. marca (TASR) - Británia poskytne ďalších 100 miliónov dolárov (91,5 milióna eur) na pomoc Ukrajine. V nedeľu to oznámil britský premiér Boris Johnson. TASR túto správu prevzala od agentúry AFP.

Vo vyhlásení Downing Street sa uvádza, že zmienená suma, ktorú poskytne Spojené kráľovstvo prostredníctvom Svetovej banky, pôjde na fungovanie kľúčových vládnych inštitúcií. Johnson už predtým sľúbil, že Británia na humanitárnu a ďalšiu pomoc Ukrajine vyčlení 220 miliónov libier (264,31 milióna eur).

"Zatiaľ čo iba (ruský prezident Vladimir) Putin môže ukončiť utrpenie na Ukrajine, tieto ďalšie financie budú naďalej pomáhať tým, ktorí čelia zhoršujúcej sa humanitárnej situácii," povedal Johnson.

Britský líder v pondelok prijme holandského premiéra Marka Rutteho a kanadského premiéra Justina Trudeaua. Pred spoločnou tlačovou konferenciou štátnici navštívia základňu britského Kráľovského letectva (RAF).

V utorok sa Johnson v Londýne stretne s predsedami vlád krajín Vyšehradskej štvorky - Česka, Slovenska, Maďarska a Poľska. Slovensko na summite V4 + Británia, ktorý sa bude zaoberať najmä aktuálnou situáciou na Ukrajine, bude zastupovať premiér Eduard Heger.
 

Vyberte región

mark